Wat breng ik jou?

Wat breng ik jou?

Ivex Hondenbegeleiding

Ik specialiseer en onderscheid mij in individuele hondentraining/gedragstraining en zie het als een uitdaging om op zoek te gaan naar de juiste begeleiding voor je trouwe viervoeter, om er voor te zorgen dat je voor de rest van de jaren met veel plezier vooruit kunt met een hond die goed is opgevoed.

Ik wil daarbij voor elke hond graag een op maat gemaakt pakket aan kunnen bieden van A tot Z. Je kunt al bij mij terecht wanneer je ook maar enigszins het idee hebt om een hond aan te schaffen. Vooral als je nog totaal niet weet hoe je moet beginnen en wat daarbij komt kijken. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn, dan achteraf de plank mis geslagen hebben. Ik kan tijdens de inventarisatiefase met je meekijken welke hond het beste in je systeem past, en tips, antwoorden en advies geven op al je vragen in deze mooie zoektocht naar een geschikte pup.

Wil je vervolgens een basiscursus bij me volgen? Dan is het voordeel dus dat ik vanaf het begin betrokken ben in jullie systeem. Ik weet waar het hondje vandaan komt en waar het hondje terecht is gekomen. Spreekt je dit enorm aan, dan ga ik graag samen met jullie aan de slag!

Uiteraard kunnen mensen ook bij mij terecht voor losse individuele lessen of op specifieke aanvraag.

Mijn missie is om mensen blij te maken met een goed luisterende hond die je overal mee naartoe kan nemen, en waar je als baasje trots op bent.

Ivex Hondenbegeleiding

Waarom individuele lessen?

Socialisatie

De socialisatie van je hond is belangrijk. Dit geldt voor het contact tussen honden, maar ook tussen mens en hond. Voor een goede socialisatie vind ik het belangrijk dat dit in kleine stapjes gebeurt, kijkend naar het tempo van de hond.

Bij een nare gebeurtenis of ervaring kan een hond zijn hele leven last houden van deze slechte ervaring en is het een trauma voor zijn leven. Het belangrijkste is dat je hond zelfvertrouwen opbouwt en zelfstandig keuzes kan maken. Goede ervaringen helpen je hond om vaardigheden te ontwikkelen en om met diverse situaties om te leren gaan.

Trainen in groepsverband

Voor een hond is trainen in groepsverband dus heel pittig. Ze raken snel overprikkeld omdat ze afgeleid worden door andere honden en mensen uit de groep, waardoor ze niets meer opnemen en stagneren in hun leerproces. Al deze hondjes hebben immers nog geen verbinding met elkaar en met de trainer. Dus dat brengt logischerwijs al de nodige spanning met zich mee.

Daarnaast ligt tijdens een groepsles het gevaar voor een nare gebeurtenis sneller op de loer. Zeker wanneer je hond dus wat onzeker, angstig of zenuwachtig is. Er zijn immers meerdere honden tegelijk aan het trainen, waarbij bijvoorbeeld een angstige/onzekere hond niet alles nauwlettend in de gaten kan houden, maar dit wel graag zou willen. Je hondje wordt in deze situaties al snel overvraagd. Ook als baasje zijnde overzie je niet alles in een groepsles en kan een nare gebeurtenis dus zo opgelopen zijn, wat tekenend is voor zijn hele hondenleven.

Individueel

Ik werk dus het liefste individueel, zodat ik jou en je hond persoonlijk kan begeleiden in jullie eigen tempo, met jullie eigen wensen en met de focus alleen op jou en je hond. Ook als baasje zijnde hoef jij je niet te levelen aan de rest en sta je niet in de wacht als een ander weer eens de aandacht krijgt, omdat hij/zij zijn huiswerk onvoldoende geoefend heeft.

Ivex Hondenbegeleiding - Janice Pijnenburg

De voordelen van individuele begeleiding

  • De training is persoonlijk afgestemd op jou en je hond.
  • Je krijgt 45 minuten 1 op 1 begeleiding met theorie en praktijk ineen.
  • Je hond heeft geen last van andere honden, of afleiding van de omgeving.
  • Uiteindelijk zal je hond in een sneller tempo leren en heb je snel zichtbaar resultaat voor je geld.
  • Ik start bij je aan huis, laagdrempelig en in een vertrouwde omgeving. jij en je hond kunnen zich in een vertrouwde omgeving beter concentreren.
  • Je hoeft niet op je beurt te wachten en kunt dus gelijk al je vragen stellen waar we direct mee aan de slag kunnen (actie/reactie 45 min lang).
  • Je hebt individueel minder lessen nodig dan wanneer je in groepsverband traint, omdat ik een afgestemd plan maak met de hulpvragen voor jou en je hond.
  • De trainingen vinden niet op hetzelfde veldje plaats, waardoor het geen voorgekouwde kunstjes worden die gebonden zijn aan de context. 
  • De trainingen worden gepland wanneer het in onze agenda’s past.

Een trainingspakket met je vriend of vriendin

Wil je samen met een vriend, kennis, collega of buurtgenoot en zijn/haar hond komen trainen? Ook dat is geen probleem en kan in overleg. Je kan met maximaal 2 honden komen trainen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Contact

Hoek 11
5768 VN, Meijel

T: 06-124 340 60

E:

IVEX wordt lid van

The Association Of Pet Dog Trainers For Belgium And The Netherlands